Ελληνικά   English   

BLOG


My Blog

TAVI: Η επαναστατική μέθοδος αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας χωρίς τομές.

Η TAVI, μέθοδος της διακαθετηριακής αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας για ασθενείς με σοβαρή και συμπτωματική στένωση αυτής, ανοίγει την πόρτα σε χιλιάδες νέους ασθενείς να επωφεληθούν αυτής της πρωτοποριακής, ελάχιστα επεμβατικής μεθόδου.

Read More

Θωρακικό αορτικό ανεύρυσμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη «σιωπηλή επιδημία»

Με αφορμή την ομιλία του στο συνέδριο Καρδιοθωρακοχειρουργικής «Athens Crossroad», το CNN Greece συνομίλησε με τον καρδιοχειρουργό Κωνσταντίνο Σπηλιωτόπουλο για τις εξελίξεις και τις καινοτομίες στον τομέα του. Ο εξειδικευμένος γιατρός, που δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της καρδιοχειρουργικής, μας μίλησε για τη «σιωπηλή επιδημία», δηλαδή το θωρακικό αορτικό ανεύρυσμα, το οποίο μπορεί να αποτελέσει έναν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία μας.

Read More

Ανευρύσματα θωρακικής αορτής

Time for new content

Η πιο κοινή αιτία δημιουργίας των θωρακικών αορτικών ανευρυσμάτων είναι η αθηροσκλήρωση, μια παθολογική διαδικασία που καταστρέφει τα τοιχώματα των αρτηριών, που συνοδεύει συχνά τη γήρανση με πιθανότερη εμφάνιση στους άνδρες. Η αθηρωματική πλάκα που δημιουργείται στο εσωτερικό του τοιχώματος της αορτής επιφέρει τη σκλήρυνση και την εξασθένησή του στην εσωτερική πίεση που ασκείται από τη ροή του αίματος.

Διαβάστε περισσότερα
< 1 2 3 >